bvc och kaniner

Igår var vi på BVC och kollade läget. Hedda växer så det knakar och 6,5 veckor gammal mäter hon nu 59 cm över havet. Och vikten går även den stadigt uppåt, 5605 gr. Dvs en ökning med 600 gram på två veckor. Morsan har bra skit verkar det som. BVC-Susanne är så nöjd, så nöjd. Hedda är så fin, så fin.

Nästa gång vi ska dit är det läkarkontroll. Det är om tre veckor och då kollar de om första leendet har kommit, om hon kan följa föremål med blicken, har ögonkontakt. De kollar nog också om hon kan lyfta på huvudet och hur hon reagerar på ljud. (Dagen innan ska vi till Karolinska och kolla hörseln på höger öra igen. Vi hoppas att hon får grönt ljus den gången.)

Första leendet har kommit, och snart blir det nog mer regel än undantag. Och hennes blick har vi ju alla sett att den kan fixera. BVC-Susanne påpekar det varje gång vi ses, hur duktig hon är med blicken. Ögonkontakt är inte heller nåt problem. Huvudet lyfter hon bara lite grann när hon ligger på mage, men hon är ganska stadig i nacken när man håller henne upprätt. Jag tror helt enkelt bara att hon inte fattar grejen med att lyfta huvudet när man ligger ner. Då ska man ju vila, eller? Men vi ska öva lite mer på det så får hon säkert högsta poäng på allt som doktorn kollar.

Heddas bästa plats är skötbordet. Där kan hon ligga hur länge som helst och kolla in gubbarna som hänger i mobilen ovanför. Den bästa mobilen, som Mia har gjort, hänger i badrummet. Hedda kan ligga där i 20-30 minuter och bara kolla in kaninerna och gymnastisera friskt. Då får man snällt sätta sig på toalocket bredvid och vänta ut henne. För hon kan bli riktigt arg om man tar henne därifrån.

Hon har börjat snacka också. Avbryter t ex gärna en måltid för att berätta nåt intressant. Men det är svårt att få med snacket på film för hon slutar alltid att prata som mest när kameran slås på. Älskade skitunge.

Annonser

One thought on “bvc och kaniner

  1. Lina

    Gu va stor hon blivit, sötnosen! Känns som lång tid tills vi ses om vi ska vänta till FreLi…:)

    Trevlig helg!
    Kramar

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s