grötbebis #2

Lilla loppan spydde en hel del i eftermiddags. Och när jag tänker efter har hon gjort det lite både igår och i förrgår. Dvs de dagar som hon fått gröt.

I denna internetålder vi lever i fann jag det då helt naturligt att googla på ämnet, och mycket riktigt, hon är inte ensam. Det vimlar av ungar som kräks av köpegröt. Det kan bero på mjölkallergi, för det finns tydligen skummjölk i sån där pulvergröt. Men vi hoppas att det inte beror på det. Det kan kanske helt enkelt vara så att hon fått för mycket. Eller att lilla magen inte är riktigt redo än.

Så imorrn ska jag koka egen havregrynsgröt (utan saltet dårå) och mixa åt henne. Så provar vi det i några dagar och ser om det blir någon skillnad.

Annonser

5 thoughts on “grötbebis #2

 1. Emmi

  Uschdå, hoppas havregrynsgröten funkar bättre! Ett tips är att mixa grynen, inte själva gröten. Skrädmjöl är något annat du kan googla, har läst tips på det någonstans men minns i ärlighetens namn inte varför det skulle vara bättre än havregryn…

  Svara
 2. Lina

  Hoppas bara det är ovana, det är ju inte så lätt att helt plötsligt få ny föda, vänta ut det så går det säkert bra efter några dagar. Anpassningstid liksom…:) och ge inte mycket alls, bara nån tesked åt gången och sen fyll på med amning, då går övergången lättare tror jag. Fast jag vet iofs inte hur mycket du gett så jag kanske är fel ute…:)

  Puss

  Svara
  1. stina Inläggets författare

   Ja, men vi hoppas ju att det bara är ovana som sagt. Hon har kräkts lite igår och idag också, av hemmagjord gröt, men inte lika mycket. Så med lite tur håller magen på att vänja sig. Och hon får bara typ 1-1,5 tsk i taget, så det borde inte vara för mycket. Och vi ammar alltid efteråt.
   Ska testa palsternacka i veckan och se om det är nån skillnad.

   Pusspuss

   Svara
 3. Mia

  Med Ellinor som redan var en hysteriskt kräkig unge vill jag minnas att gröt liksom aldrig fungerade, å andra sidan kräktes hon ju i princip efter varje mål till hon var typ året, och det var små pölar. Linnea däremot älskade gröt… Båda fick från 4 månader…
  Lycka till.
  Synd förresten att ni köpte en hoppgunga, vi har en i garaget…
  Lediga kvällar innan jul är det ont om. Fre 9 el lör 10 är ända lediga före nyårshelgen.
  Sköt om er
  Kram

  Svara
  1. stina Inläggets författare

   Hedda har ju aldrig varit särskilt kräkig, så vi är lite ovana. =)
   Ja, verkligen synd på hoppgungan…!
   Ännu mer synd på lediga kvällar… Vi är redan bokade den helgen.
   Det får bli en träff nästa år helt enkelt.
   kramkram

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s