öppen förskola, men ändå inte

Jojomänsan! Idag har vi vidgat våra vyer och gått till en annan öppen förskola!

Beslutet var grundat på ett tips från kollegans fru och tips från vänner känns alltid lite bättre än kommunens hemsida när det gäller såna här saker. Men för att vara på den säkra sidan tog vi med oss Heddas polare Hugo och Alice, som tog med sig sina mammor.

Hittills har vi bara gått till öppna förskolan i Blackeberg (även det som en direkt följd av ett tips från en vän). Den är väldigt trevlig och bra på alla vis. Förutom kanske att det är så vansinnigt populär att det ofta är väldigt fullt och kan vara svårt att få plats med vagnen. I lokalerna känns det dock aldrig trångt och vi trivs väldigt bra där.

Dagens öppna förskola låg i Ängbykyrkan på Islandstorget. Det var väldigt fina och luftiga lokaler. Nyrenoverat och fräscht och med ytor och leksaker som passar många åldrar. På ytan väldigt bra med andra ord. Men vi tyckte alla tre att det var väldigt glest mellan personalen. Vi såg inte nån, som med säkerhet jobbade på stället. Alltså vi såg en person som gick och plockade leksaker mot slutet av besöket, men det var ingen som sa hej när vi kom. Ingen som uppmärksammade att vi var nya och visade oss runt. Inget sånt.

I Blackeberg fick man guidad visning vid första besöket och varje gång man kommer är det alltid minst en i personalen som ser en och hälsar välkommen. Det saknade vi idag, vilket gjorde att stället kändes lite opersonligt. Dessutom var de andra föräldrarna lite torra. Istället för att knö ihop sig och göra plats för en barnstol till vid matbordet, tittade de bara snabbt upp och återgick sedan till sina samtal när vi frågade om vi också fick plats.

Om det nu verkligen inte fick plats fler så kunde nån kanske ha sagt det…eller?

Man ska kanske inte döma förskolan efter föräldrarna som går dit, men å andra sidan är ju de en väldigt stor del av verksamheten, så…

Vi gillar Blackeberg bättre, men vi går nog tillbaka till Islandstorget ändå, för att ge det en andra chans. Alla förtjänar en andra chans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s