18 månader och två dagar

I lördags fyllde Hedda 1,5 år. Ingen vet när tiden gick, men uppenbarligen har det visst passerat 18 månader sen jag klämde ut henne.

I dag var det så dags för 18-månaderskontroll på bvc och om man ska tro fadern gick det bra. Det var mest prat. Dvs att B berättade om Hedda och vad hon kan och inte kan.

Spruta fick hon också, och den hade hon tagit utan att röra en muskel. Skönt. Får hoppas att hon slipper få så mycket feber av den. Hon har klarat sig hyfsat bra hittills med alla sprutor, så jag håller tummarna. Det visar sig om en dryg vecka.

För övrigt är vår 1,5-åring en riktig klätterapa. Kan man ta sig upp nånstans så gör hon det. Och om det är meningen att man ska sitta ner så står hon upp. På stolen, gungälgen, leksaksbilen.

Fast hon har de senaste dagarna anammat ordet ”sitta” och pratar mycket om att sitta. Hon ska sitta. Pappa ska sitta. Dockan ska sitta. Fast det är bara just ”sitta” som låter som ett riktigt ord.

”Apa” är ett annat ord hon har fattat på sistone. Åtminstone säger hon det när hon ser en apa. Och när hon vill spela ett spel på min iPhone som har en apa på ikonen.

Hon gillar att dansa och sjunger mycket. Och pratar. Hon pratar och pratar, men ingen förstår vad hon säger. För det är mest bara hittepå. Men det är häftigt att hon vill berätta saker för oss.

I lördags fick hon en hjälm. Det är numer hennes käraste ägodel (efter nappen och filten). Det gick inte att äta lunch utan den. Hon hade den antingen på huvudet eller i famnen hela helgen. Och när hon kramade den sa hon ”mimi, mimi”. Jag tolkar det som ”min”. Att det är viktigt att den är hennes. Hon säger det ibland nu om saker hon gillar.

Idag är första riktiga dagen på dagis. Den började lite senare pga besöket på bvc, men hon ska vara kvar till 16. Om allt går bra. B är hemma och jobbar för säkerhets skull. Men imorrn kör vi skarpt, med lämning strax före 08 (så hon är på plats för frukost vid 08), hämtning kl 16 och två arbetande föräldrar.

Fast modern har bara fyra arbetsveckor kvar.

20130121-142256.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s