Simhuden är borta

Heddas första möten med poolen var inte helt lyckade. Termin ett på babysimmet förra hösten präglades till stor del av tårar. Men i o m termin två lossnade det och sen blev det bara bättre och bättre. Heddas sommar var full av bad och sim och hon har älskat besöken till simhallarna med B under hösten.
Men sen B började jobba har det bara blivit något enstaka besök och det har tyvärr rubbat hennes självförtroende på djupt vatten.
B var och badade med henne för ett tag sen och sa redan då att han märkte att hon verkade mindre peppad på själva simmandet. Så vi sa att vi skulle försöka simma oftare.
Nu har det gått lite för länge igen, men i eftermiddags åkte vi iväg. Hedda var glad och tjoade på parkeringen att hon skulle ”baadaaa”.
Men när hon väl kom fram till poolen så ville hon bara sitta i en stol bredvid mig. Fastän bästisen Alice var i vattnet och badade för fullt.
B försökte locka i henne men det gick inte. Till slut lämnade jag rummet och då gick det bättre. Hon kom i alla fall i vattnet. Men hon verkade ändå rädd.
Tills de gick ur den djupa poolen och till den lilla, grunda där hon bottnar. Då blev det samma gamla bad-Hedda igen.

Så, i vår måste vi se till att hon får sim-feeling igen. Det måste bli frekventa besök till simhallen.
Respekt för vatten är bra, men jag vill inte att hon ska vara rädd. Inte när hon var så duktig på att simma för bara några månader sedan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s