Återförening och nyförening

Det dröjde lite innan vi fick åka hem från BB. Jag hade dåliga blodvärden och behövde observeras och fylla på järndepåerna. Men igår, fredag, fick jag äntligen klartecken att åka hem.

Mormor och morfar hade då tagit hand om Hedda i två dygn redan, så B avlöste dem och hämtade henne på dagis. Under tiden fick jag två påsar blod och lite välbehövd vila.
20130324-095816.jpg
Efter dagis åkte B och Hedda till våra fina vänner S och L som har sönerna O och A. De ställde upp och vaktade Hedda medan B kom och hämtade mig och Olle på BB.
Vi var rädda att Hedda skulle sparka bakut när B först kom tillbaka efter två dygn och sen lämnade henne igen. Men hon var så duktig och lugn. B kunde gå utan problem.

En dryg timme senare kom vi dit, B, Olle och jag. Hedda och jag kramades länge. Åh, vad jag hade saknat henne! Och så visade vi Olle i babyskyddet. Hon klappade och sa ”bebbis” och ”sååva”, för det gjorde han. Sov snällt hela vägen hem. Hedda satt i bilen och vinkade till honom och sa ”hej hej”.
Väl hemma fick de bekanta sig lite mer. Hon hjälpte till att ta av hans overall och mössa. Klappade, kramade och pekade på mun, händer, öra, etc. Erbjöd honom sin napp. Hon kikade när han åt och tyckte nog att allt var väldigt spännande.
20130324-095945.jpg
20130324-100017.jpg
Men sen blev det dags för läggdags och då följde hon snällt med pappa och bytte blöja, vinkade hejdå till Olle, sa ”natt, natt bebbis” och gick upp och la sig. Så snäll!
Hon sov hela natten utan ett pip och vaknade strax före 06. Sen har vi studerat Olle och hans förehavanden. Bytt hans blöja och gungat honom i babysittern.
Det är svårt för henne att vara försiktig, det blir gärna lite hårdhänt, men jag tycker hon är jätteduktig.
Det blir bra med en helg tillsammans nu när vi varit isär några dagar. På måndag blir det dagis igen så hennes vardag och rutiner blir så lika som vanligt. Och då har vi andra chans att sova ikapp lite. Olle sover inte lika bra på nätterna än…

Annonser

One thought on “Återförening och nyförening

  1. flickorsma

    Det är superspännande att få träffa sitt syskon för första gången!!! Och Hedda kommer säkert fortsätta vara lika fin mot Olle. Hoppas du får ordning på järnet, i sömnbrist-tider är det ju bra att inte vara mer trött än vanligt. 🙂 Grattis igen till Olle! Kram

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s