Mjölk, mage, missnöjd

Åt mjölkfritt i tre veckor. Ingen drastisk förändring.
Började äta mjölk i måndags. Ingen drastisk förändring.
Slutsatser: ”Det var inte mjölkens fel” samt ”Vi har fortfarande ingen aning om vad som är fel”

Stackars Olle har fortfarande problem med magen. Lite bättre är det nog, men bara marginellt. Han kräks också otroligt mycket. Inte bara efter matning utan när som helst, hela tiden. Och stora mängder. Ingen vet hur han kan öka så mycket i vikt. Måste äta sjukt effektivt.

De panikslagna skriken är färre och lite kortare, vilket är väldigt positivt, men som ett nytt tillägg har han börjat gny. I princip konstant. Han är missnöjd på nåt vis. Inget är bra. Om han inte sover. Korta stunder kan han vara glad och nöjd, men de är sällsynta.

B åker på golfresa i helgen och just nu kan jag bara tänka på att jag måste vagga/bära/vyssja en gnällig och skrikande Olle helt själv i 2,5 dygn. Ingen toppenhelg precis.
Tack och lov ska Hedda vara med farmor och farfar igen. Bättre för oss båda. Hon får full fokus och jag slipper bli arg i onödan pga sömnbrist (ammar varannan timme dygnet runt) och utmattning (hjärnan kokar av allt skrik och gnälll).

Längtar så tills Olles mage blir bättre och han börjar äta mer regelbundet och sällan. Vill ju vara en pigg och glad mamma som inte blir oproportionerligt arg för småsaker.

Det är inte jättekul just nu, det är det inte. Jag är helt slut eftersom jag aldrig får sova mer än nån timme i taget. Och det tär på tålamodet.
Ska försöka ägna mig så mycket som möjligt åt sömn i helgen. Behöver tanka lite energi. Disk, tvätt och städning får vänta.

Annonser

2 thoughts on “Mjölk, mage, missnöjd

 1. Lina

  Uscha, sänder dig massa styrka och tankar i helgen. Jobbigt med Olle ju, knas med att han spyr så mycket och verkar ha ont. Kan det vara nåt med tarmarna eller att magmunnen inte växt igen riktigt? Är det bara BVC ni pratat med eller andra läkare också? Tycker annars du ska kolla med nåt sjukhus om du känner dig maktlös.

  Vi ses snart igen hoppas jag!
  Puss och kram

  Svara
 2. Blauauge / Emmi

  Uschdå! Vill du ha sällis och/eller avlastning med Olle? Vi kan ta honom på prommis mellan amningar så du får lite egentid (för att tex sova). Vi kommer!!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s