Dygnsrytm

Olles dygnsrytm är riktigt bra nu. På nätterna är han bara vaken när han äter. Annars sover han från ca 21 till 07, med två-tre matningar.
På dagarna är han vaken. Jösses vad han är vaken! Idag loggade jag hans vakentid för att se exakt hur vaken han är. Mellan 7:30 och 21:00 var han vaken 9 timmar. Dvs han sov bara drygt 4 timmar på hela dagen. Det känns lite för en tvåmånaders bebis. Eller?
Och förutom en tupplur på 2 timmar var det bara kortare sovstunder på 15-30 minuter. Det gör att jag har svårt att göra vissa saker. Att måla klart lekstugan t ex. För när jag har bytt om, plockat fram grejer och fått lagom mycket målarfärg på händerna så kommer han ju vakna. Det vet man. Därför blir det bara mindre projekt som är lättare att avsluta mitt i. De ska ju också bli klara så det är inte hela världen. Men det i kombination med dagistider gör verkligen att jag är mycket mer begränsad den här föräldraledigheten.
Nu har det här bara pågått ett kort tag, och vet man nåt om barn så är det att man inte vet nåt. Allt kan ändras från en dag till en annan. Men om det är nån ordning på sonen så kommer han fortsätta sova på nätterna och därmed vara vaken på dagarna. Så lekstugan får vänta lite. Det är så mycket annat som ska hinnas med när vi är två vuxna hemma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s