Dr Jekyll och Mr Hyde

Idag hade vi utvecklingssamtal för Hedda. Eller det blev mer ett samtal om henne, terminen som gått och den kommande terminen. Kändes bra. Men återigen fick vi bekräftat att Hedda är två olika barn. Ett trotsigt, gnälligt barn hemma och en ängel på dagis.
Självklart är hon fin hemma också, men hon är aldrig svår på dagis, eller hos barnvakter. Och det är ju bra. Hon trotsar och testar gränser med dem hon känner sig mest trygg hos. Och så uppför hon sig bra med andra.
Vi fick också veta att hon inte använder napp vid vilan på dagis. Har inte gjort på länge tydligen. A tog den ifrån henne en gång när hon låg och knackade i golvet med den och sen den gången har den inte kommit fram mer.
Det är väldigt intressant för jag ifrågasatte senast härom dagen om hon nånsin kommer kunna sluta med napp. Den Hedda vi känner blir helt hysterisk om hon inte får nappen vid läggdags. På riktigt hysterisk. Och en dålig dag kan hon fråga efter den redan när vi kommer hem från dagis.
Men uppenbarligen är det bara nåt slags spel hon kör med oss. Loppan.
Aja, det känns ändå bra att hon inte använder napp alls på dagis. Då är det bara vid läggdags och vila på helgerna. Det är ok. Ett tag till.
Till hösten föreslog A att de skulle börja öva att gå på toaletten. De har en liten toa på dagis som är bra för väldigt korta människor. Typ barn.
Vi har ju kört med potta ett tag men inte riktigt kommit så långt. Men tillsammans kan vi kanske få henne blöjfri under hösten. Vi får se.
I början på nästa termin ska vi ha ett nytt samtal för att prata om vad vi vill utveckla hos Hedda. Jag tänker att om vi får till en blöjfri tjej så är jag sjukt nöjd.

Annonser

One thought on “Dr Jekyll och Mr Hyde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s