Glapp

Hoppsan. En vecka utan inlägg. Tiden går för fort. Dagarna rinner iväg.

I söndags var vi och badade, i simhall. Vädret var inte riktigt badvänligt och i simhallens 28-gradiga vatten kunde även Olle ta sig ett dopp. Han tyckte det var superkul! Så i veckan bokade jag in honom på babysim. Vi börjar nästa helg.

I tisdags fyllde Olle fem månader. Vi firade med ett besök på BVC och två sprutor. Det gick fint. Lite pip när sköterskan stack honom, men det gick över fort.
Han mäter nu 71,5 cm och är 9480 gram tung. En stadig bit så att säga.
Han är stark också. Om han får in en spark på mig när han ligger på skötbordet gör det ont. Att byta blöja är förresten nästan omöjligt. Han vrider och vänder, sparkas och viftar med armarna. Det är som en brottningsmatch.
Olle är en glad pojke. Han skrattar mycket och älskar när storasyster busar med honom.
Han jobbar på att lära sig sitta. Med lite stöd går det ganska bra i matstolen. Men han är aldrig stilla så han välter sig själv när han spritter och krumbuktar.
När han ligger på mage är det en hel del action på benen. Det påminner om kryprörelser, så han övar på det också. Men än så länge kommer han inte så långt. Han kan mest snurra åt olika håll. Och kräks alltid utanför handdukarna vi lägger ut för att skydda golv, mattor och annat. Men det växer bort, säger BVC-tanten. Vilket år som helst…

Hedda har fått en ståbräda till vagnen så nu står syskonvagnen mest i boden. Det är skönt. Den lilla vagnen är bara hälften så tung och Hedda älskar att stå på brädan.
Hon är tillbaka på dagis sedan snart två veckor och trivs som vanligt. Hon har börjat prata där också, på samma sätt som hemma. Flera av pedagogerna har kommenterat det. I våras var hon så tyst på dagis så det känns väldigt bra att hon är lika pratig där nu.

Livet rullar på. Och nu är det dags för frukost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s