Olle update

Det här med att helt sonika inte amma lönar sig. Åtminstone äter Olle mat nu för tiden. Det har nu gått nästan två veckor då jag begränsat amningen till sen kväll, natt och tidig morgon. Det går över förväntan och han äter nu riktiga portioner med mat på dagarna.

Mjölkproducenterna verkar inte tycka att det är något konstigt alls med noll aktivitet på dagarna och full aktivitet nattetid. De har blivit nattarbetare utan att klaga. Och det är tur det, för på nätterna är det full produktion. Olle äter varje 2,5-3 timmar. Och om man ska tro på den där separationsångesten så är det bara att hänga med och hoppas att det går över. Men det är lättare att hantera när han ammar så lite dagtid.

Dessutom har Olle ännu inte fått kläm på det här med att dricka vatten. Det är enormt roligt att suga i sig vattnet från pipmuggen, men ännu roligare att sedan låta det rinna nerför hakan. Med sked kan det gå ner några milliliter, men inget som täcker vätskebehovet. Så på så sätt är det ju bra att han ammar, annars skulle han väl skrynklas ihop som ett torrt litet russin.

På krypfronten går det framåt. Eller, det går ju mest bakåt, men även det räknar jag som framsteg. Och de senaste dagarna har han faktiskt börjat jobba lite mer framåt. Med lite mer träning och frustration blir det nog en krypare av honom också.

Vällingen har plötsligt börjat gå ner! Sedan bara några dagar tillbaka. Ingen vet varför, men vi är tacksamma. Alldeles nyss sög han i sig 2 dl och förstod inte varför det plötsligt tog slut. Tyvärr verkar han ännu behöva lite moderlig kärlek (och mjölk) för att somna. Men B försöker alltid lägga honom innan jag distribuerar the magic milk. Plötsligt kanske han somnar utan mig liksom.
20131108-194441.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s