living on the edge

Alla föräldrar vet att man inte ska säga att något går bra, för då skiter det sig. Till exempel straffas man direkt om man råkar säga nåt om barn som sover heeela natten. Eller barn som äter så himlarns bra. Då kan man vara säker på att ungen slutar sova och äta helt och hållet. Men vissa saker blir man extra nöjd och glad över och då måste man berätta om det. Med risk för att allt blir bajs.

Genombrott nr 1:
Olle har gått från att äta fyra gånger på en natt, till att inte äta alls.
Det betyder alltså inte att han sover från 19-6.30. Nejdå. Men han vaknar bara en gång och då går det, med lite möda, att söva om honom utan mat.
För oss är detta lika stort som pyramiderna. Och ungefär lika mystiskt. Ingen vet hur det gick till eller varför det plötsligt fungerar. Men nu gör det det. Och vi tänker inte ifrågasätta.
Nästa mål är att han inte ska behöva vakna alls. Och att om han gör det, så ska det inte behöva ta mer än några lugnande klappar på ryggen för att han ska somna om. 

Genombrott nr 2:
Hedda har börjat säga till innan det är dags att gå på toa.
Vi har trappat upp toaletträningen den senaste veckan. Vi började med att köra blöjfritt hela förra helgen (dagtid). Och det funkade helt ok, så länge vi var noga med att påminna henne om att gå på toa. Glömde vi, så glömde hon.
Men vi har fortsatt under veckan och nu verkar något ha klickat. Idag har hon sagt till själv flera gånger, så vi hoppas att hon har börjat känna igen kroppens signaler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s