Hemgjord granola

Ja, så kom dagen då jag gjorde egen granola. Eller pimpad Start, skulle man kunna säga. Jag är osäker på halten socker (i och med de torkade bären) men helt klart godare!

20140701-082502-30302481.jpg

Till 13 dl:
5 dl dinkelflingor 5 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl pumpakärnor 1 dl sötmandlar
1 tsk malen ingefä
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
11⁄2 dl vatten
2/3 dl rapsolja, neutral 2/3 dl flytande honung 1 dl torkade blåbär
ra eller tranbär
1 dl ekologiska russin

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda grynen, kokos, pumpakärnor, mandlar och kryddor i en stor bunke. Rör ihop vatten, olja och honung och blanda ner i grynblandningen. Rosta i en långpanna 20-25 min. Rör om tre gånger under tiden och passa i slutet av tillagningstiden så granolan inte bränns. Låt svalna i långpannan och blanda ner blåbär och russin. Häll i en burk och förvara med tätt förslutande lock.

Receptet kommer från Linas Matkasse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s